خطر خشکسالی و جنگ بر سر آب

ساخت وبلاگ
شهرستان جغتای: درگیری مردم و نیروی انتظامی بر سر آب @rain4all
روستای شهرستانک جغتای از توابع سبزوار در خراسان رضوی، شامگاه یکشنبه ۲۶ تیر صحنه منازعه مردم و نیروهای دولتی بود. دلیل این درگیری که یک کشته و ۱۲ مصدوم به جای گذاشت، حفر چاه و عملیات آب‌رسانی به برخی روستاهای این شهرستان عنوان شده است. به نوشته رسانه‌ها، نیروی انتظامی از سلاح گرم و مردم از سلاح سرد استفاده کرده‌اند.
بر اساس تصمیم‌گیری اداره آب و فاضلاب جهت حل مشکلات آب شرب منطقه قرار بود چاه آبرسانی در روستای شهرستانک حفر شود اما این اقدام با اعتراض اهالی روستا همراه شد: «پس از حضور ماموران آب و فاضلاب در روستای شهرستانک برای حفر چاه آب شرب، اعتراض ساکنان روستا به تیراندازی منجر شد و مردم با سلاح سرد به سمت ماموران نیروی انتظامی حمله کردند.».

⬅️ خطر خشکسالی و جنگ بر سر آب @rain4all

منازعه بر سر آب در روستاها و استان‌های ایران از چند سال قبل شروع شده زیرا دوره خشکسالی در اغلب استان‌های ایران از میانگین معمول در دهه‌های گذشته طولانی‌تر شده و از مرز ۱۵ سال گذشته است.
محسن رنانی، اقتصاددان و استاد دانشگاه اصفهان در اردیبهشت ۹۴ پیش‌بینی کرده بود که ایران تا پایان دهه ۹۰ شاهد جنگ فراگیر آب خواهد بود. رنانی در یک نشست تخصصی، دولتمداران ایران را به کتمان بحران آب متهم کرد و هشدار داد که اگر این بحران به طور جدی و آشکار به بحث گذاشته نشود نزاع و درگیری پراکنده بر سر آب، فراگیر خواهد شد. او در هشدار نسبت به افزایش درگیری‌ها بر سر آب گفته بود: «در آینده، این نه آمریکا و عربستان و فرقه‌های مذهبی تندرو و...، بلکه آب خواهد بود که بیشترین ضربه را به این نظام وارد خواهد کرد.» @rain4all

رحیم میدانی، معاون وزیر نیرو نیز زمانی با اشاره به احتمال بروز "مناقشه و منازعات و حتی جنگ" بر سر آب، یکی از پیامدهای وضعیت تنش آبی را درگیری و "تعارضات اجتماعی" دانست که "می‌تواند بین دو استان و یا داخل یک استان بین شهرستان‌ها و روستاها اتفاق بیفتد."

علی شمخانی، دبیر شورایعالی امنیت ملی ایران در پاییز ۹۵ گفته بود: «رفع مشکلات موجود در چهار محور آب شرب شهرهای پرجمعیت، آب شرب تهران، آب‌های مرزی و آب‌های زیرزمینی در دستور کار شورای امنیت ملی قرار گرفته است.» @rain4all

شهرام پروین محقق در زمینه تکنولوژی جذب سامانه‌های بارشی و ساخت باران بر این عقیده است که راه برون‌رفت از اینگونه مناقشات تنها در ایجاد فراوانی‌ واقعی‌ آب نهفته است که با اجرای تکنولوژی جذب سامانه‌های بارشی امکانپذیر می‌باشد.

تکنولوژی جذب سامانه‌های بارشی یک فرایند زیست محیطی‌ بدون تبعات بوده و فرق زیادی با تکنولوژی‌هایی‌ همچون باروری ابرها، یونیزاسیون هوا و یا هارپ دارد.

در عملکرد باروری ابر می‌بایست پارامترهایی همچون بودن ابر مناسب، یدید نقره و امکانات پخش آن بر روی ابر مهیا باشد تا بتوان به قول مهندس پروین ابرها را چلاند. تا به امروز هم هیچ سازمان و یا مرکز علمی‌ در دنیا بی‌ ضرر بودن این عملکرد را تایید ننموده است.

در روش یونیزاسیون هوا نیز هر چند با ایجاد ابر مجازی و یونیزه نمودن آن موفق به ساخت باران خواهیم شد، ولی‌ رطوبت مناطق اطراف را جذب نموده که همین امر باعث خشکی بیشتر منطقه، تشعشعات الکترومغناطیسی در هوا و سنگینی‌ آب به دلیل تغییر ساختار زنجیره‌ مولکولی آن خواهیم شد.

تکنولوژی هارپ نیز از آنجایی که مسبب تغییر جهت جتستریم در لایه یونیسفر میشود بیشتر مخرب و کارکرد نظامی دارد. @rain4all

ولی‌ در تکنولوژی جذب سامانه‌های بارشی که آقای مهندس پروین بارها در ایران به صورت رایگان به نمایش گذاشته و فیلم‌های متعددی را در این زمینه تهیه نموده است، سامانه‌های بارشی از روی اقیانوس هند، دریای مدیترانه و یا دریای سرخ به سمت کشور جذب میشوند که با افزایش قابل توجه بارش‌ها قادر به ایجاد فراوانی‌ واقعی‌ خواهد بود.

متأسفانه مسئولین کشوری هنوز بر این عقیده هستند که با کتمان کردن اخبار مناقشات آب، انتقال آب و یا تبلیغات به سمت صرفه جویی آب قادر به کنترل اوضاع بوده و یا قادر به پاک کردن سیاسی صورت مسئله خواهند بود.

ولی‌ با معطل نگاه داشتن کشور تشنه‌ به آب استرس آب افزایش می‌یابد که بحران آب را پس از گذشت فقط چند صباحی به فاجعه آب تبدیل خواهد نمود.

از این خاطر هشدار وی به مسئولین عالیرتبه کشوری در این امر نهفته است که هر چه سریعتر با اجرای تکنولوژی جذب سامانه‌های بارشی موافقت نموده تا کشور را از این استرس خارج نموده و شرایط بحرانی اقتصادی، زیست محیطی‌، معیشتی، اجتماعی کشور بهبود یابد.


ادامه مطلب منابع آب ...
ما را در سایت منابع آب دنبال می کنید

برچسب : خطر,خشکسالی,جنگ, نویسنده : waterresourcesa بازدید : 188 تاريخ : جمعه 27 مرداد 1396 ساعت: 9:25